Huisartsen Kanaleneiland

Huisartsen Kanaleneiland

De huisarts is de spin in het web van de gezondheidszorg: als u vragen heeft of ondersteuning zoekt op het gebied van uw gezondheid, dan is de huisarts, samen met de praktijkassistente en de praktijkondersteuners, de eerste tot wie u zich kunt wenden. In Gezondheidscentrum Kanaleneiland zijn er momenteel vier huisartsenpraktijken gevestigd. 

Onze praktijken zijn uitsluitend geopend voor nieuwe patiënten die woonachtig zijn in het postcode gebied 3527. Woont u op een andere postcode verzoeken wij u een andere huisarts te zoeken.. 

Voor het maken van een afspraak of overige informatie neem dan contact op met uw huisarts:

De huisarts beoordeelt, in samenspraak met u, welke zorg u nodig heeft. Het merendeel van de klachten kan de huisarts behandelen; hij/zij geeft u adviezen of schrijft medicijnen voor.Zo nodig verwijst de huisarts u naar een andere zorgverlener in ons centrum, in de wijk of in het ziekenhuis.

Er zijn verschillende praktijkondersteuners (POH-S) werkzaam.Zij hebben eigen spreekuren voor patiënten met diabetes ofwel suikerziekte, astma en COPD (chronische bronchitis) en hart – en vaatziekten. Er is ook een spreekuur voor mensen die willen stoppen met roken en speciaal gericht op ouderenzorg .

Verder zijn er nog drie POH-GGZ in de praktijk werkzaam.Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die psychologische zorg nodig hebben.De praktijkondersteuners leggen indien nodig ook huisbezoeken af. De huisartsen zijn BIG-geregistreerd.

Online afspraak maken
U kunt 24 uur per dag online een afspraak maken via Mijngezondheid.net. Als u de afspraak heeft gemaakt, staat deze direct in onze agenda. Zijn er geen afspraken beschikbaar en heeft u een dringend probleem, neem dan contact op met de praktijk. Heeft u zich al aangemeld dan kunt u direct een online afspraak maken door onder uw huisarts te klikken op online afspraak maken. Het kan voor komen dat u door een "vaste" waarnemer gezien wordt op dit consult.

Onderzoeksuitslag
U kunt uw laboratoriumuitslag en een toelichting online bekijken op MijnGezondheid.net 

Aanvullende informatie
Wanneer de uitslag door ons ontvangen en beoordeeld is, plaatsen wij deze voorzien van een toelichting op MijnGezondheid.net. Zo kunt u de uitslag op uw gemak bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Herhaalrecept

 • Telefonische herhaalrecept aanvragen: toets 2 in het keuze menu.
 • Online herhaalrecept aanvragen:

U kunt 24 uur per dag online een herhaalrecept aanvragen via Mijngezondheid.net of via Apotheek Kanaleneiland. Om een herhaalrecept aan te vragen dient u zich eerst aan te melden. 
Aanmelden op Mijngezondheid.net
Aanmelden op Apotheek Kanaleneiland

Uw vraag online stellen

Via het beveiligde internetportaal MijnGezondheid.net kunt u onder andere: afspraken maken, vragen stellen (e-consult) en herhaalrecepten aanvragen. Met e-consult kunt u een korte en eenvoudige vragen stellen aan uw arts. Uw vraag wordt net zo vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld als via telefoon of in de spreekkamer. Het streven is om binnen 5 werkdagen te reageren.

Spreekuur assistentes

Voor een aantal medische behandelingen moet u een afspraak maken bij de assistente 

Op afspraak:

 • Meten van de bloeddruk op verzoek van de huisarts, POH of specialist.
 • Verbinden van wonden
 • Hechtingen verwijderen
 • Oren uitspuiten
 • Uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek
 • Aanstippen van wratten
 • Bloedsuiker controle op verzoek van de huisarts of POH:

Zonder afspraak:

 • Urine-onderzoek: Lever de urine bijvoorkeur ’s ochtends voor 10 uur in. U kunt die middag na 14:00 uur zelf contact opnemen om de uitslag op te vragen.
 • Acute huidverwondingen