Gezinnen in hun kracht

Dinsdag 03 november 2020

Stichting Nieuw Welgelegen werkt met steun van FNO aan het verbeteren van de ervaren gezondheid van gezinnen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

Specifieke aandacht gaat uit naar gezinnen die met meervoudige problematiek kampen en een ongezonde leefstijl hebben. Van 2016 tot 2019 zetten participanten van Nieuw Welgelegen, partners uit de wijk en de stad én wijkbewoners zich gezamenlijk in om gezinnen te ondersteunen bij het stapsgewijs verbeteren van hun ervaren gezondheid. 

Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie over dit project. Voor meer informatie kunt u terecht bij de projectleider Erik van Marissing: info@erikvanmarissing.nl.

Vijf vragen aan Resi Voorwinden (Stichting Kanaleneiland GEZond!)

Resi werkt als coördinator voor de gezondheidscentra aan de Bernadottelaan en Marco Pololaan en ziet hoe moeilijk het is om bewoner te bereiken en als dat al lukt om ze op een goede manier aan te spreken. Zij vindt Gezinnen in hun kracht dan ook erg waardevol: 'De vrouwen uit de wijk die zich vrijwillig inzetten voor hun buurtbewoners zijn de sleutel tot het succes. Zij kunnen contact maken en in gesprek gaan met mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het verbeteren van hun gezondheid. Zij weten daarbij zelfs contact te leggen met bewoners die wij vanuit de gezondheidscentra soms moeilijk weten te bereiken'.

Lees meer op de website van Nieuw Welgelegen

Terug naar nieuwsoverzicht