U-pas Nieuw: gezinstegoed

Donderdag 24 juni 2021

Nieuw: gezinstegoed

Het bij elkaar optellen van de tegoeden van de U-passen van alle kinderen binnen één gezin

Vanaf 1 juli 2021, de start van het nieuwe pasjaar, mag je de tegoeden van alle kinderen binnen één gezin bij elkaar optellen. Dit heet het gezinstegoed. Dit geldt voor alle gezinnen met kinderen t/m 17 jaar in alle U-pasgemeenten. 

Goed om te weten: het tegoed voor volwassenen (18+) blijft strikt persoonlijk. Dit tegoed kun je dus alleen aan activiteiten voor jezelf besteden. 

Hoe werkt het gezinstegoed?
Ieder kind krijgt een eigen U-pas, maar het beschikbare tegoed kan worden besteed aan alle kinderen in het gezin. Je mag de tegoeden dus bij elkaar optellen (combineren). Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een duurdere schoolreis en/of lidmaatschap van een sportvereniging te betalen uit het U-pastegoed.

Wat zijn vanaf 1 juli de voordelen van het gezinstegoed?

  • Voor kinderen wonend in Utrecht met een geldige U-pas zijn er geen regels meer voor het kopen van een fiets, laptop of computer en het betalen van schoolkosten met het tegoed. Je hoeft dus geen rekening te houden met hoe vaak je iets mag aanschaffen, leeftijdsgrenzen of een maximum bedrag.
  • Voor kinderen wonend in de Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht zijn er geen regels meer voor het betalen van schoolkosten met het tegoed. Voor de aanschaf van een fiets, laptop of computer blijft de werkwijze hetzelfde (De Bilt, Houten, IJsselstein: via de lokale Stichting Leergeld en Stichtse Vecht: via Kindpakket van gemeente Stichtse Vecht).
  • Je kunt het tegoed dat aan het eind van het pasjaar over is bij elkaar optellen. Hierdoor kun je het tegoed makkelijker opmaken. 

Voor meer informatie : u-pas.nl/gezinstegoed

Terug naar nieuwsoverzicht